Houtskär i utvecklingHoutskär i utveckling

Ulla Mattsson - Wiklen

040 1814981

houtskariutveckling ( at ) gmail.com

Företagshuset

Näsbyvägen 212

21760 Houtskär

Du kan köpa korten hos oss !

Skärgårdskortet – är det något för mig?

Många företagare i Pargas stads kommundelar har redan anslutit sig till Skärgårdskortet, eftersom det är helt gratis och ett enkelt sätt att marknadsföra sitt företag förutom på sin egen sida också på en gemensam sida som ger företaget bättre synlighet.

Många kunder från hela skärgården kommer att uppmärksamma företagen som är med, då de finns listade i alfabetisk ordning enligt kommundel och det är lätt att klicka på respektive företag för att se vad just det har att erbjuda.

Sidan har nu i början varit nästan helt finskspråkig, eftersom sidans upphovsman Henrik Holmström på Parshop har finska som modersmål, men under det gångna veckoslutet har Henkka jobbat med att översätta det mesta till svenska.

För att underlätta uppdaterande av rabatterna/förmånerna för respektive företag är det också viktigt att företaget som beviljar dessa, om det bara är möjligt, skickar in sin text till Henkka på både svenska och finska.

Henkka talar båda språken lika bra och även engelska, så om man har frågor angående kortet och vill ställa dem personligen kan man ringa honom må-fr kl. 09-20 på 040 185 7516. Man kan också skicka e-post till saaristokortti (at) gmail.com


Varje företag kan själv välja hurdan rabatt eller hurdant erbjudande det vill ge sina kunder. Det kan vara en stående rabatt på t.ex. 5 % till alla som uppvisar kortet, men det kan också vara ett sätt för nya företag att skaffa kunder. Då kan man erbjuda t.ex. 10 % på första inköpet eller första gången kunden använder sig av en viss service.

På så sätt introducerar man sitt företag för nya kunder.Man kan också ge rabatt på en viss produkt som man köpt in som inte gått åt i den utsträckning man räknat med, t.ex. 15 % på ett visst schampo om man har en frisersalong. På ett matställe kan det t.ex. vara 0,5 l dryck till priset av 0,33 l vid inköp av en matportion.

Möjligheterna är många och man kan ändra rabatterna/erbjudandena så ofta man vill, dock inte oftare än en gång per månad. När man önskar ändra något meddelar man bara Henkka, så ändrar han texten om rabatten/förmånen för respektive företag på hemsidan.

Företag som har öppet bara några månader per år kan också delta. Man bestämmer själv när och hur man vill ge rabatten/förmånen och om det finns flera liknande företag i området kan det anses som en konkurrensfördel att bevilja en rabatt, hur liten den än må vara. Rabatter lockar alltid kunder!

Den enda inkomsten som Parshop får för att upprätthålla webbsidan och göra reklam för företagen och deras rabatter/förmåner på denna sida är att det säljs många kort, så därför önskar Henkka att alla företag som ansluter sig åtar sig att sälja minst 5 st kort åt sina kunder under det första året det är anslutet. Det betyder att företaget köper in 5 kort x 10 euro och säljer dem vidare. Korten innehåller avdragsgill moms.

Som kund har du snabbt förtjänat in de 10 euro som kortet kostar i inköp. Det första kortet är dessutom i kraft ända till slutet av nästa år, dvs till 31.12.2021. I Houtskär kan du köpa kortet på M Market. Det finns totalt över 20 andra företag i de andra kommundelarna som har kortet till salu och försäljningsplatserna ökar hela tiden.

Du hittar den uppdaterade listan på Skärgårdskortets FB-sida: Saariston Etukortti / Skärgårdskortet

Även jag har nu skaffat 10 kort av Henkka och har till försäljning på mitt kontor i Företagshuset fr.o.m. 17.9.2020 , så kom gärna och hälsa på mig och köp ett kort, så berättar jag mer om hur kortet fungerar. Företagare är också välkomna in för att diskutera hur kortet på bästa sätt kunde bidra till ökad försäljning.

Det är alltid bra att bolla idéer när det gäller marknadsföring.I Houtskär har ännu enbart M Market och Lana Savolainens Art & Beauty Center gått med och Henkka undrade därför om jag kanske kunde klargöra detta med kortet lite bättre för både företagare och konsumenter. Det tyckte jag var en god idé, eftersom jag inte själv heller helt förstod hur det fungerade innan jag läste på och talade med Henkka.

I djungeln av olika förmånskort som erbjuds kan det vara svårt att veta vilken nytta man som företagare och privatperson kan ha av ännu ett nytt kort. Men detta kort ger verkligen massor med fördelar. Bara genom att uppvisa sitt kort här i Houtskär så ger Lana 10 % på alla behandlingar och produkter och M Market meddelar snart sin rabatt/förmån. Kolla Skärgårdskortets hemsida med jämna mellanrum för uppdaterad info!

När det gäller andra kommundelar så erbjuder t.ex. Sussi Henriksson från Rosas Shop sin gråa Houtskär t-shirt med hjärtrytm för 19,50 € (ordinarie pris 25 €), City Gold ger 20-40 % rabatt på vackra smycken, i Pargas bowlinghall behöver man inte betala skohyra och besiktning erbjuds också väldigt förmånligt i St Karins. Detta är bara några axplock av allt som erbjuds bara genom att visa upp kortet nu i september 2020.

Det finns massor mer och nya företag ansluter sig hela tiden. Som företagare lönar det sig alltså att ansluta sig och på det sättet locka kunder med olika erbjudanden och rabatter som man själv beslutar om och som kund/konsument lönar det sig att skaffa kortet för vissa förmåner är värda många euron. Man sparar pengar samtidigt som man stöder företagare i skärgården genom att handla hos dem eller anlita någon serviceform som de tillhandahåller.

Tummen upp för denna geniala idé som bidrar till att skärgårdsbor och andra som rör sig i skärgården kan hjälpa skärgårdsföretagare genom att handla ännu mer lokalt.